Cia og Kiddo, Nova Scotia Duck Tolling Retrievere

Jeg har i flere år fodret mine hunde med en blanding af BARF, som jeg selv blandede og tørkost. Flere gange har jeg haft tanken, at jeg gerne ville have Ann-Kristin til at lave en foderplan til dem, fordi jeg havde svært ved at få den rigtige mavefornemmelse, om de nu fik hvad de skulle have. Samtidig har Cia i perioder haft meget maverumlen om morgenen og natten, så jeg ville gerne have kigget det igennem. I sommers fik jeg lavet planerne, og efter ret kort tid bestemte jeg i samråd med Ann-Kristin, at Cia ikke længere skulle have råt foder, men tilberedt, for at ændre hendes mavesyre PH. 

Jeg har nu fodret med de nye planer tre måneder, og har bestemt ikke fortrudt. Cia har fået meget mere energi, har tabt sig det hun skulle, og har kun haft meget få tilfælde af maverumlen. De gange hun har haft det, har hun været på pærerov i haven, eller spist mus. Min anden hund Kiddo får stadig råt foder, og fungerer rigtig godt på det. Hun er stille og roligt ved at finde sin kampvægt. Det skal dog siges, at ingen af mine hunde har været overvægtige, men bare har skulle trimmes lidt. Jeg har fundet en rytme, hvor jeg laver foder til 14 dage ad gangen, og har det i fryseren. Jeg finder selv stor tilfredsstillelse ved at vide præcis hvad det er, jeg sætter foran mine hunde. Cia får en kæmpe portion hver dag, og jeg nyder at give hende den store skålfuld. Cia har været i noget adfærdsbehandling efter et overfald, hvor hun efterfølgende blev udadreagerende overfor andre hunde. Hun har rykket sig meget, men lige manglet det sidste. Efter jeg har skiftet foder, har jeg ikke set flere reaktioner fra hende, og jeg tænker, at hun måske har haft ondt i maven al den tid, hvor hun også har haft maverumlen. Jeg har i alt fald fået en meget mere glad og smilende hund. Om det er rette løsning for alle, det skal jeg ikke kunne sige, men jeg er super glad for mine foderplaner. Og Tak Ann-Kristin for at være tålmodig uanset hvilke underlige spørgsmål eller ideer jeg stiller med.

Hanne med Cia og Kiddo

Leave a Reply