Molly, Azawakh, 7 år

Min hund Molly tilhører en race, Azawakh, som kommer fra ørkenområdet i Vestafrika. Der lever de af en kost, som generelt er lavt på protein.  Her i Danmark fandt jeg det meget svært at matche denne kost, da tørkost, ’Barf’ etc. alle har højt protein indhold. 

Det resulterede i, at hun længe har døjet med for meget mavesyreproduktion. Hun kastede galde op – ca. 1 gang om ugen i gennemsnit. I perioder var det fint, så pludselig var den gal igen.

Jeg havde forsøgt med Raw Food, da man altid hører, at det er løsningen på alt, men det ville hun slet ikke have. 

Jeg fandt frem til noget meget god tørkost, som hun ville spise. Det fik hun til et måltid om dagen og så lavede jeg hjemmelavet mad til hende til dagens sidste måltid af ris/hirse, kogt kylling og kogt oksekød, og det ville hun også gerne have. Grøntsager og frugt ville hun slet ikke have.

Jeg kontaktede så Ann-Kristin og har nu været igennem en tilpasning af Mollys kost på ca. 2,5 mdr. 

Molly har for stor mavesyreproduktion, og måtte ikke få noget der kunne irritere maveslim-hinden, dvs. bl.a. ben og råt kød.

Jeg havde haft den følelse at jeg var en ond hundemor, som ikke gav min hund råt kød, som alle jo taler om, og ’som bare er det bedste’ (men bare ikke til alle hunde). Ben fik hun heller ikke, for hun fik ondt i maven når hun havde spist et ben.  Så nu kunne jeg så forstå det, og var da også glad for at forstå, at råt kød og ben til hende er et No-Go.

Hunde er forskellige! Kun fordi én hund trives på en bestemt slags foder, betyder det ikke, at en anden hund ligeledes trives på det samme foder.

Ann-Kristin har så udarbejdet en foderplan til Molly, hvor jeg tilbereder hendes mad og tilsætter nogle bestemte vitaminer, olie og fordøjelsesenzymer. Molly spiser det med stor glæde, selv de kogte blendede grøntsager med frisk frugt bliver spist. Det er en fryd. 

Hun kaster dog stadig op ca. hver 10-12 dag, så det er ikke så ofte, og jeg håber det bliver bedre når hun har været på den hjemmelavede kost noget længere.

Det har været en god proces, hvor Ann-Kristin løbende har svaret mig på alle mine spørgsmål og forklaret og uddybet alt, jeg bad hende om. 

Jeg kan bestemt anbefale, at du kontakter hende, hvis du har en udfordring med din hunds kost. 

Det har været en god oplevelse. Ann-Kristin er helt afslappet og prøver ikke på ’at sælge’ dig hendes løsning. Hun hjælper dig og svarer på det, du gerne vil have hende til at hjælpe dig med. 

Jeg har dog et ønske – at hun skriver en bog om tips og rådgivning til alle os usikre hunde-forældre. Ann-Kristin har sagt ’Måske en dag’, jeg krydser fingre…

Irma og Molly

Leave a Reply