Cosmo, Australsk Kelpie, 11 år

Starten af 2019. Cosmo er en Australsk Kelpie på 11 år. Cosmo har de sidste 8-10 måneder haft implantatet Suprelorin i kroppen for at dæmpe hans stressniveau i forbindelse med løbetid. Implantatet har desværre haft den bivirkning for Cosmo at hans vægt er steget og ligger nu på de omkring 27 kg – hans normalvægt ligger omkring 21.5. Omkring marts måned, hvor implantatet ikke længere er aktivt i Cosmo, begynder han at ændre adfærd på vores gåture. Han sakker bagud og virker som om han ikke “orker” at gå. Selvom plantatet ikke længere er aktivt forbliver vægten det samme, så jeg får Cosmo tjekket hos dyrlægen. Det viser sig at Cosmo har for lavt stofskifte (og desværre også en utæt hjerteklap, men det er en anden historie). Cosmo bliver medicineret for sit stofskifte, som hurtigt kommer på normalt niveau, men igen, stik mod forventning, følger vægten ikke med.

Vi rammer november måned og Cosmo vægt ligger nu på 27.4 kg. Cosmo er hele sit liv blevet fodret med allergivenligt tørfoder, da han er vokset op med en hyperallergisk storebror og har aldrig haft problemer med det. I kampen mod kiloene var Cosmos daglige ration af tørfoder skåret helt ind til benet og jeg stod nu med en overvægtig og meget sulten hund, der ikke ville/kunne gå lange ture.

Fyldt af frustration kontaktede jeg Ann-Kristin, der anbefalede mig at skifte over til råfodring og tilbød snarest muligt at udarbejde en kostplan der blev tilpasset 100% til Cosmo. Der gik ikke mange dage før kostplanen lå klar og så var det tid til planlægning og indkøb af for mig helt nye ingredienser til Cosmo nye madpakke. Efter lidt begyndervanskeligheder fik vi hurtigt opbygget en rutine omkring Cosmos nye madliv. Den største overraskelse var faktisk de mængder af mad han nu skulle til at spise, hvilke var en hel del større end han var blevet vant til, så nu var vi naturligvis spændte på, hvordan det ville påvirke hans vægt. Cosmo var på ingen måde ked af sine nye madpakker og ganske stille og roligt begyndte han at ændre sig. I starten var det lidt så som så med vægten, men han begyndte at få sin energi tilbage, hans pels fik sin flotte glans tilbage og han virkede bare meget mere glad og “sig selv” igen. Han var igen oppe i tempo på gåturene og var igen meget mere på når vi var til træning end han havde været tidligere.

Cosmo ligger i dag (maj 2020) på flotte 21.4 kg og går mæt og tilfreds i seng hver aften og vi har fået vores dejlige hund tilbage.

Charlotte og Cosmo